Grillowane białe kiełbaski z młodymi warzywami

Grillowane białe kiełbaski z młodymi warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    4 sztuka
  • marchewka

    2 sztuka
  • seler korzeniowy

    1/4 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuka
  • zielony groszek

    3 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • szczypiorek

    2 łyżka
  • olej rzepakowy

    2 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane białe kiełbaski z młodymi warzywami

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowane białe kiełbaski z młodymi warzywami foto
Warzywa obieram, myję. Marchewkę i cukinię kroję na plasterki, a seler i paprykę w słupki. Doprawiam do smaku przyprawami i odstawiam na 15 minut. Po tym czasie warzywa odsączam z marynaty.
Krok 2 - Grillowane białe kiełbaski z młodymi warzywami foto
Patelnię zdejmuję z ognia, dodaję grillowaną cukinię i pokrojone grillowane kiełbaski, posiekany szczypiorek, mieszam i podaję gorące.
Krok 3 - Grillowane białe kiełbaski z młodymi warzywami foto
Na drugiej patelni smażę pokrojoną cebulę, pod koniec dodaję posiekany czosnek. Dodaję marchewkę i seler. Smażę pod przykryciem, aż warzywa lekko zmiękną, wtedy dodaję zielony groszek. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość duszę jeszcze około 5 minut pilnując, aby warzywa pozostały chrupkie, w żadnym razie nierozgotowane.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

anemon 20.06.2014 06:03
Takie połączenie smakuje zaskakująco dobrze, polecam.
pawlito 17.06.2014 08:58
kusi wyglądem
mysza75 16.06.2014 11:28
ale to musi być dobre z warzywami i kiełbaskami
Pani Domu 16.06.2014 09:17
smaczne danie
BernadettaP 15.06.2014 19:38
U Ciebie, jak zawsze, pyszności !
wwwiolka 15.06.2014 19:06
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat