Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane białe kiełbaski w miodzie i curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbaski

kiełbasa biała 4 sztuki

marynata

miód prawdziwy 1 łyżeczka
oliwa 3-4 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane białe kiełbaski w miodzie i curry

Kiełbaski obmywamy wodą.
Marynata.
Do miski wsypujemy curry, paprykę dolewamy miód , oliwę, mieszamy.
W marynacie obtaczamy kiełbaski, zakrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Potem grillujemy kiełbaski ok. 15 minut.
Podajemy z chlebkiem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 28.05.2016 16:48
Trzeba wypróbować . Pysznie się prezentują :)
Urszula Świeca 27.05.2016 20:32
Smaczne kiełbaski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak