Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywami w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sos

  • musztarda sarepska

    1 pełna łyżka
  • olej rzepakowy

    1/2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • majonez

    1/2 łyżeczki

reszta składników

  • tortilla

    1 szt
  • pomidor

    1/2 szt
  • kiełki rzodkiewki

    2-3 łyżeczki
  • szczypiorek

    1 łyżeczka
  • kurczak

    kawałek filetu z wędzonego kurczaka
  • rzodkiewki

    2-3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W małym naczyniu mieszamy dokładnie wszystkie składniki na sos.
Na środek tortilli układamy pokrojone w plasterki rzodkiewki, dowolnie pokrojonego pomidora.
Następnie dodajemy pokrojony w plasterki (opcjonalnie w kostkę) filet z wędzonego kurczaka.
Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki (2 łyżeczki). Na koniec wszystko polewamy przygotowanym wcześniej sosem musztardowym.
Tortillę składamy w pół. Przekładamy na dobrze rozgrzaną patelnię grillową. Grillujemy z obu stron (ostrożnie obracając) do powstania złotych pasków.
Podajemy posypaną kiełkami rzodkiewki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IgraszkiLosu 06.07.2017 10:35
pyszne i ciekawe danie <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat