Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana tortilla z kiełkami, sosem i wędliną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 1 placek
wędlina 4 plastry (np. schab wędzony parzony)
kiełki rzodkiewki 2 łyżki
sos czosnkowy
ser żółty 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana tortilla z kiełkami, sosem i wędliną

Na tortilli układamy 2 plastry sera (duże,aby pokryły placek). Następnie na wierzch układamy 4 plastry wędliny (tak, aby pokryły cały placek). Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i polewamy sosem czosnkowym („zygzaki” po całości, nie za grubo).

Tortillę ostrożnie zwijamy w rulon. Następnie układamy na rozgrzanej patelni grillowej (zwinięciem do dołu). Grillujemy z obu stron do uzyskania charakterystycznych pasków i roztopienia sera.

Podajemy przekrojoną na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.11.2016 06:54
Wyglądają słodko :)
MagdalenaIC 04.11.2016 17:46
Dziękuję :)
Ewelina1991 04.11.2016 09:18
pyszna tortilla
bertpvd 03.11.2016 20:08
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak