Grillowana sałata

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boćwina

    1 garść
  • ser feta

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • bakłażan

    1 szt
  • pomidorki cherry

    1/2 opakowania
  • polewa gastronomiczna glass

  • cukinia

    1 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie dobrze myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Bakłażana myjemy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy. Po ok 10 min myjemy plastry bakłażana. Cukinie i bakłażana grillujemy. Na talerze rozkładamy umyte liście boćwiny dodajemy pokrojone pomidorki cherry. Dodajemy zgrillowane warzywa. Cebule kroimy w piórka dodajemy do sałatki. Wszystko posypujemy pokruszoną feta. Solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i kropimy oliwa z oliwek. Wykańczamy polewą gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 26.06.2013 13:28
ładnie sie prezentuje
biatriss 26.06.2013 13:18
OOO!! coś innego w koncu niż mieso na grilla;)
Agnieszka-87-25 26.06.2013 13:02
super sałatka
Monika-twin 26.06.2013 12:56
ale fajny pomysł
Adamorek 26.06.2013 12:52
dobra do mies z grilla
Megg 26.06.2013 12:37
wspaniała sałatka
Pusia 26.06.2013 12:36
wygląda bajecznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat