Grillowana pierś kurczaka w marynacie miodowo - musztardowej

Ula

Ula

Grillowana pierś kurczaka w marynacie miodowo - musztardowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filet z piersi kurczaka bez kości

    200 gramów
  • miód

    4 łyżki
  • musztarda francuska

    2 łyżki
  • Grill - przyprawa klasyczna

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyj mięso i przekrój na cieńsze kawałki.

W miseczce wymieszaj: miód, musztardę, przyprawę i oliwę. Tak przygotowaną marynatą natrzyj przygotowane mięso.

Rozgrzej grill lub ruszt w piekarniku i piecz mięso do uzyskania złotego koloru.

(aby się upewnić czy mięso jest w środku upieczone należy wkłóć w nie róż lub widelec - jeśli nie wycieka różowa ciecz, oznacza to, że mięso jest już gotowe).

Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. pieczonymi ziemniaczkami, pieczonymi brokułami, pieczonymi buraczkami.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

20.10.2013 20:02
ale pychota

gusia1000

11.09.2013 15:35
Tylko tak robić, a potem jeść.

IwonaDD

10.05.2013 09:03
istna pychota !!!!!!!

Luki

10.05.2013 08:05
mięsko wygląda fantastycznie

Krzysztof15

10.05.2013 07:53
mięsko palce lizać

Wiesława1

10.05.2013 07:46
pyszne mięsko

Monika58

09.05.2013 22:41
tak podana pierś drobiowa musi być pyszna

Gracer

09.05.2013 18:32
wygląda super

joanna__s

09.05.2013 15:26
Ja w ten sposób marynuję też karkówkę. Smakuje rewelacyjnie.

as28

09.05.2013 15:23
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat