Grillowana papryka nadziewana fetą i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    2
  • feta

    1/2
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwki zielone

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowana papryka nadziewana fetą i oliwkami foto
Fetę wymieszać z ziołami prowansalskimi.
Krok 2 - Grillowana papryka nadziewana fetą i oliwkami foto
Paprykom odciąć szerszą część i wydrążyć gniazda nasienne. Nadziewać na przemian fetą i oliwkami, przykryć odkrojoną częścią i zawinąć w folię aluminiową. Grillować kilkanaście minut, obracając co jakiś czas.
Krok 3 - Grillowana papryka nadziewana fetą i oliwkami foto
Grillować kilkanaście minut, obracając co jakiś czas.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łucja 11.07.2013 14:15
pysznie podana papryka :)
Rafał10 06.07.2013 22:40
super połączenie! Feta idealnie nadaje się na grilla :D
eMMe 04.07.2013 23:03
super potrawa
Luka Li 04.07.2013 21:57
fajny pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat