Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka po staropolsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

woda 2 litry
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
kolendra 1/2 łyżki
Goździki całe Prymat 5 szt
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżeczka
sól 3/4 szklanki
cukier 1 łyżka

Lista składników

karkówka 1,5 kg
olej rzepakowy 1/2 szklanki
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka po staropolsku

Przyprawy do marynaty zmiażdżyć i wrzucić do zimnej wody. Gotować na małym ogniu do momentu aż woda zacznie wrzeć. Gotować przez 15 minut. Karkówkę pokroić w plastry, zalać gorącą marynatą i odstawić najlepiej na 12 godzin. Olej rozmieszać z przyprawą do mięs. Zamarynowaną karkówkę obficie posmarować olejem z przyprawą do mięs. Grillować ok. 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.05.2016 10:44
dobre mięcho
Mama niejadka 05.05.2016 20:01
Pyszne mięsko
Anna169Hosz 05.05.2016 19:41
Wygląda smakowicie!
Damiano
Damiano 05.05.2016 19:07
bardzo dobra
Krzysztof15 05.05.2016 18:18
bardzo smaczna
norweska20 05.05.2016 18:01
smakowite mięsko
Bernadeta1 05.05.2016 17:55
moje ulubione mięso z grilla, pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak