Grillowana karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • karkówka

    1 kg

Przprawy

  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    szczypta
  • Czosnek suszony Prymat

    szczypta
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    szczypta
  • olej roślinny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naszą karkówkę zaczynamy od dnia wcześniejszego, aby mięsko mogło się dobrze zamarynować. Z kawałka mięsa kroimy grube plastry, wkładamy je do miski , polewamy olejem roślinnym , posypujemy papryką czerwoną, czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy mięso w przyprawach i zostawiamy na noc . Kolejnego dnia wrzucamy karkówkę na grilla i smażymy do miękkości. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 01.01.2016 13:57
grillowe smaki lata
Motorek 01.01.2016 12:54
pyszne mięsko
Konczi 01.01.2016 11:57
smak majówkowych grillowań :D
Wafelek2601 01.01.2016 00:19
Z chęcią zjem kawałeczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat