Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

karkówka 1 kg

Przprawy

sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
Czosnek suszony Prymat szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka

Naszą karkówkę zaczynamy od dnia wcześniejszego, aby mięsko mogło się dobrze zamarynować. Z kawałka mięsa kroimy grube plastry, wkładamy je do miski , polewamy olejem roślinnym , posypujemy papryką czerwoną, czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy mięso w przyprawach i zostawiamy na noc . Kolejnego dnia wrzucamy karkówkę na grilla i smażymy do miękkości. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 01.01.2016 13:57
grillowe smaki lata
Motorek 01.01.2016 12:54
pyszne mięsko
Konczi 01.01.2016 11:57
smak majówkowych grillowań :D
Wafelek2601 01.01.2016 00:19
Z chęcią zjem kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak