Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

greckie torebki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
szpinak 100 gram
pomidory koktajlowe (czerwone) 200 gram
ser feta 200 gram
oliwa 2 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: greckie torebki

Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 kawałków, piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Szpinak, pomidory i ser pokroić w kostkę, wszystko wymieszać dodać musztardę i oliwę, doprawić solą i pieprzem.
Wyłożyć przygotowany farsz na każdą część pokrojonego ciasta, tak by po sklejeniu brzegów powstały nadziewane torebki.
Dla uzyskania złocistego koloru każdą torebkę posmarować roztrzepanym jajkiem.
piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 06.01.2014 11:48
bardzo smaczne
Katarzyna59 01.08.2013 07:41
bardzo fajne
Ada-Gaba 26.05.2013 16:01
moje smaki
meg1984 08.04.2013 20:47
brzmi ciekawie :)
Bernadeta1 01.03.2013 14:44
ze szpinakiem super
ewka1978 13.02.2013 15:56
pychota
gusia1000 13.02.2013 12:57
Super, pod mój smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak