Grecki przekładaniec

Grecki przekładaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3/4 kg
  • masło

    2 szt
  • miód

    25 dag
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    3/4 szk
  • soda oczyszczona

    1,5 łyżeczki
  • mleko

    0,5 litra
  • kasza manna

    2 łyżki
  • cukier puder

    0,5 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ciasto: zagnieść wszystkie składnik (1 kostka masła)i. Ciasto podziel na 3 części. Odmierz 3 kawałki folii aluminiowej ( tak by się mieściły na blasze), na nich rozwałkuj kawałki ciasta. Piecz ok 10 min w temp 180 stopni. Ułóż jeden na drugim. Gdy placki zmiękną, folię zdejmij.
2. Krem: kaszę manną ugotuj na mleku, ostudź. Masło utrzyj z cukrem, połącz z kaszą i olejkiem. Kremem przełóż placki, lekko dociśnij. Udekoruj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

30.09.2012 21:34
pyszny :)

Anna152

05.05.2012 07:11
swietny

Grazyna0211

10.06.2011 07:42
robołam coś podobnego bardzo dobre ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat