Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grasica cielęca

    100 g
  • gruszka

    50 g
  • brukselka

    50 g
  • pestki dyni

    1 łyżka
  • olej z pestek dyni

    20 ml
  • ząbek czosnku

    1
  • rozmaryn świeży

    1 gałązka
  • masło

    20 g
  • sól

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich listków i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut - pozostanie chrupka.
Grasicę oczyszczamy z błon, kroimy i płuczemy pod zimną wodą. Smażymy na patelni z dobrze rozgrzanym masłem, rozmarynem i czosnkiem przez 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gruszkę doprawiamy solą i pieprzem, karmelizujemy na suchej patelni do złotego koloru.
Pestki dyni prażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni około 2 minut co jakiś czas mieszając.
Danie skrapiamy olejem z pestek dyni.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat