Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola z melasą i jagodami goji

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 100 g
olej kokosowy 25 g
melasa czubata łyżka
cynamon 1 łyżeczka
jagody goji garstka
nasiona chia 1 łyżka
żurawina mała garść

Przepis i sposób przygotowania na: Granola z melasą i jagodami goji

Płatki owsiane prażymy na patelni z dodatkiem oleju kokosowego na złoty kolor. Cały czas mieszamy uważając by się nie przypaliły. Po uprażeniu dodajemy melasę. Dokładnie mieszamy całość i podgrzewamy na małym ogniu jeszcze około 2 minuty (mieszając). Pod koniec dodajemy cynamon, mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy resztę składników, mieszamy. Zostawiamy do przestygnięcia. Przekładamy do miseczki, słoiczka itd. Podajemy z jogurtem naturalnym lub mlekiem roślinnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak