Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola z kaszy gryczanej

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 2 szklanki
migdały 1 szklanka
orzechy nerkowca 1/2 szklanki
sezam 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 1 szklanka
miód 3/4 szklanki
olej kokosowy 1/4 szklanki
ekstrakt waniliowy 1 łyżka
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Granola z kaszy gryczanej

Piekarnik nastaw na 175 C. Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Do miski wsyp kaszę gryczaną,migdały,orzechy nerkowca,sezam,sól i wiórki kokosowe.
Do rondelka dodaj olej kokosowy i miód.Podgrzewaj na małym ogni mieszając do połączenia składników.
Dodaj kawę i ekstrakt waniliowy. Przelej do miski z kaszą gryczaną i dokładnie wymieszaj.
Granolę przełóż na blaszkę i piecz przez ok 30 minut,pamiętając o tym żeby granolę kilka razy przemieszać.
Gotową odstaw by przestygła.
Pokrusz ją na mniejsze kawałki i przełóż do pojemniczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 09.07.2015 10:19
taka też jest pyszna!
Maridka19 30.06.2015 09:45
Pysznie wygląda .
Ifa 30.06.2015 07:42
To nowość dla mnie, pysznie wygląda :-)
Futka 30.06.2015 06:32
Przepyszna i pożywna przekąska :D
patryska76 29.06.2015 23:21
fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak