Granola

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    2 klanki
  • płatki pszeniczne

    2 szklanki
  • płatki z żyta

    1 szklanki
  • płatki kukurydziane

    1 szklanka
  • nasiona sezamy

    1/4 szklanki
  • słonecznik łuskany

    1/2 szklanki
  • siemię ln

    1/4 szklanki
  • brązowy cukier

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać wszystko i dodać szczyptę soli, która podkreśli słodki smak. Wlać do tego 1/2 szklanki oleju i 1/2 szklanki wody. Wymieszać. Wysypać na blaszkę i do piekarnika. Mieszać co 5- 10 minut do wysuszenia. Piec w temperaturze 170 stopni. Idealne do chrupania lub jako dodatek do ciasta na muffinki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 21.02.2016 22:08
Świetna alternatywa dla gotowych, kupnych mieszanek!
malcik111 07.06.2012 21:02
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat