Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita truskawkowo-pomarańczowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 500 g
cukier 60 g
sok pomarańczowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Granita truskawkowo-pomarańczowa

Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki, wrzucić do wysokiego naczynia, zasypać cukrem i zmiksować blenderem na gładki mus. Dodać 100 ml soku pomarańczowego (jeśli kupny to warto dać sok dobrej jakości, można też wycisnąć z pomarańczy), zmiksować.

Przelać do opakowania po lodach lub szerokiej miski (do takiego naczynia aby było wygodnie później mieszać).

Masę należy mieszać widelcem co około godzinę, kilka razy aż zamarznie niemal całkowicie.

Granitę nakładamy do miseczek i podajemy. Jeśli leżała dłużej w zamrażarce (np. całą noc) należy ją wyjąć kilkanaście minut przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.01.2014 11:36
wspaniały deserek
Klausia 13.01.2014 19:43
jaki piękny kolor :)
Wacław 29.12.2013 14:33
świetny deserek :-)
Aannkaa82 13.10.2013 22:54
pyszności :)
RenataZ-et 13.10.2013 22:11
bardzo aromatyczne
Malinka 01.09.2013 16:57
Bardzo fajny deserek!
Wafelek2601 27.07.2013 20:59
Świetny deser
Katarzyna59 16.07.2013 07:28
bardzo fajna
caralajna 13.07.2013 07:52
pyszne, w upały schładza i jest niskokaloryczna :)
pierniczkowo 12.07.2013 16:57
pyszota :)
fotoviderek 12.07.2013 14:41
Prawdziwe niebo w gębie :)
marta1221 12.07.2013 13:17
świetny deser i na zimno
paulina2157 12.07.2013 12:54
super orzeźwia w upały. Świetny przepis
migotka28 12.07.2013 12:53
piękny soczysty kolorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak