Gotowany schab

Gotowany schab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    2 plastry
  • bulion drobiowy

    500-600 ml
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

    2-3 ziarenka
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy bulion, wkładamy oczyszczone plastry schabu, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie jak i przeciśnięty czosnek i odrobinę magii, gotujemy całość na małym ogniu pod przykryciem przez około 60-70 minut do całkowitego odparowania bulionu (w razie konieczności podlać bulionem bądź wodą). Mięsko ma być aromantyczne ima się rozchodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Czyki

14.01.2014 15:22
Znakomity pomysł:)

IKrakowianka

27.11.2013 19:05
pyszne mięsko

Bernadeta1

26.11.2013 00:29
taki schabik zdrowszy

Motorek

03.11.2013 07:52
zdrowy i smaczny

marta1221

11.05.2013 18:21
rewelacyjny schabik :)

Goya

10.01.2013 20:22
super

ONY_za_kare

10.01.2013 20:07
mmmm:) pycha!

Kasnaj

10.01.2013 20:01
schabik gotowany zawsze dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat