Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany schab

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 plastry
bulion drobiowy 500-600 ml
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 2-3 ziarenka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany schab

Do rondelka wlewamy bulion, wkładamy oczyszczone plastry schabu, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie jak i przeciśnięty czosnek i odrobinę magii, gotujemy całość na małym ogniu pod przykryciem przez około 60-70 minut do całkowitego odparowania bulionu (w razie konieczności podlać bulionem bądź wodą). Mięsko ma być aromantyczne ima się rozchodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 14.01.2014 15:22
Znakomity pomysł:)
IKrakowianka 27.11.2013 19:05
pyszne mięsko
Bernadeta1 26.11.2013 00:29
taki schabik zdrowszy
Motorek 03.11.2013 07:52
zdrowy i smaczny
marta1221 11.05.2013 18:21
rewelacyjny schabik :)
Goya 10.01.2013 20:22
super
ONY_za_kare 10.01.2013 20:07
mmmm:) pycha!
Kasnaj 10.01.2013 20:01
schabik gotowany zawsze dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak