Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane pulpety z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 40 dag
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
bułka czerstwa 1
cebula 1
olej do smażenia
bulion 1/2 l
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane pulpety z warzywami

Cebulę i mięso zmielić. Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, następnie odcisnąć ją i również zmielić. Dodać jajko, sól i pieprz. Formować okrągłe pulpety, obtoczyć je w tartej bułce i lekko podsmażyć na gorącym oleju. Następnie zalać wrzącym bulionem i gotować około 20 minut pod przykryciem. Sos: 2 łyżki mąki wymieszać z 4 łyżkami śmietany i wodą oraz przyprawą do mięs. Następnie dolać go do mięsa, wymieszać i gotować jeszcze około 5 minut. Podawać z warzywami- brokułem, kalafiorem, marchewką lub buraczkami czy surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 11.08.2015 08:25
pyszny domowy obiadek
Pani Domu 07.08.2015 08:44
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak