Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane medaliony z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
bulion 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane medaliony z kurczaka

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, następnie kroimy w dość grube plastry które przyprószamy solą, pieprz oraz przyprawą do kurczaka najlepiej wybrać ją dość pikantną.
Krok 1 - Gotowane medaliony z kurczaka foto
2
Na patelni rozgrzewamy oliwę i pieczemy z dwóch stron na złoty kolor aby pory się pozamykały, w tym czasie bulion doprowadzamy do zagotowania,
Krok 2 - Gotowane medaliony z kurczaka foto
3
kiedy nasze medaliony są opieczone wrzucamy je na gotujący bulion
Krok 3 - Gotowane medaliony z kurczaka foto
4
Medaliony gotujemy przez około 15 minut w bulionie, Podajemy na ciepło.
Krok 4 - Gotowane medaliony z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 27.05.2013 15:38
fajne ciekawy przepis:)
JaPaqc 12.02.2013 18:08
zjadłbym takie medaliony z checią
M. Monroe 26.11.2012 18:37
pyszne, proste i szybkie !
Poison1988 21.11.2012 11:12
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak