Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana w rosole pierś w sosie śmietankowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś gotowana 1 sztuka
rosół drobiowy 3 szklanki
śmietana 1 kubek
mąka pszenna 3 łyżki
marchewka gotowana 2 sztuki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana w rosole pierś w sosie śmietankowym

- pierś ugotowaną w rosole wyjąc na talerz
- ze 3 szklanki chłodnego rosołu odlać do garnuszka
- wlać do rosołu śmietanę 12% słodka,wsypać mąkę
- mieszając doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu
- można przyprawić kucharkiem w płynie i pieprzem
- włożyć do sosu pierś
- podać z marchewką z rosołu i z ryżem
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 04.12.2013 22:40
takie danie fit
fotoviderek 19.11.2013 07:36
Fajny pomysł :)
dodi 18.11.2013 10:50
pyszności, mniam
Paolcia 18.11.2013 09:16
apetyczne :)
norweska20 18.11.2013 09:04
fajny lekki obiad
Konczi 18.11.2013 08:22
lubię gotowane mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak