Gotowana śmietana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    2 dkg
  • mąka

    2 dkg
  • śmietana

    1/8 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzić białą zasmażkę ze smalcu i mąki,rozprowadzić śmietaną,mieszając zagotować.Schłodzić i używać do polewania potraw
Wten sposób unika sie zważenia śmietany podczas gotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 17.08.2011 21:18
fakt, ciekawy sposób
Jaheira11 06.10.2010 21:21
ciekawe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat