Gotowana kapusta z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/2
  • marchewka

  • sól

    1 łyżeczka
  • smalec

    1 łyżka
  • woda

    1/2 litra
  • kostka mięsna

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na 1/2 godziny, aby zmiękła. Następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą dodajemy jedną łyżkę smalcu oraz kostkę mięsną. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. W tym czasie obieramy marchewkę, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do gotującej kapusty. Pod koniec gotowania odkrywamy, aby woda wyparowała i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 18.10.2013 09:58
smaczny dodatek obiadowy
misia53 14.09.2013 01:15
świetny dodatek
Bernadeta1 06.09.2013 09:48
smaczny dodatek do obiadu
pestka 20.07.2013 10:04
bardzo dobry obiadowy dodatek
Katarzyna59 16.06.2013 17:53
bardzo pyszne
Grazyna0211 28.05.2013 14:34
smaczny dodatek
mirosława4 10.02.2013 14:51
dobra kapustka
Łukasz15 09.01.2013 20:30
Smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat