Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana kapusta z marchewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2
marchewka
sól 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka
woda 1/2 litra
kostka mięsna
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana kapusta z marchewką

Oczyszczoną kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na 1/2 godziny, aby zmiękła. Następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą dodajemy jedną łyżkę smalcu oraz kostkę mięsną. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. W tym czasie obieramy marchewkę, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do gotującej kapusty. Pod koniec gotowania odkrywamy, aby woda wyparowała i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 18.10.2013 09:58
smaczny dodatek obiadowy
misia53 14.09.2013 01:15
świetny dodatek
Bernadeta1 06.09.2013 09:48
smaczny dodatek do obiadu
pestka 20.07.2013 10:04
bardzo dobry obiadowy dodatek
Katarzyna59 16.06.2013 17:53
bardzo pyszne
Grazyna0211 28.05.2013 14:34
smaczny dodatek
mirosława4 10.02.2013 14:51
dobra kapustka
Łukasz15 09.01.2013 20:30
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak