Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana kalarepa polana bułką tarta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 10 sztuk
sól do smaku
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana kalarepa polana bułką tarta

Od kalarepy (średniej wielkości) odcinamy liście i obieramy ją. Następnie obraną kalarepę kroimy w grubsze plastry i płuczemy. Plastry wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól (około 1 płaska łyżka) i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Masło roztapiamy w małym garnuszku, wsypujemy bułkę tartą i chwilę podsmażamy mieszając. Podsmażoną bułką tartą polewamy kalarepę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.01.2014 20:48
ciekawe, nigdy nie jadłam :)
pajbek 05.10.2013 04:48
Jedzonko super :-)
Ewelina38 17.08.2013 21:52
kalarepkę uwielbiam ale w takiej postaci jeszcze nie jadłam, ba nawet nie pomyślałam, że tak można....
ONY_za_kare 10.07.2013 09:09
też taką lubie
Halina14 07.07.2013 12:46
zazwyczaj kalarepkę jem na surowo muszę wypróbowac w taki sposób
adelajda 07.07.2013 07:19
takiej jeszcze nie jadłam
gosia56 05.07.2013 21:08
uwielbiam kalarepkę
pierniczkowo 05.07.2013 15:17
w ten sposób zawsze jadam tylko kalafior i brokuł, trzeba spróbować :)
Stenka 05.07.2013 13:04
tak zrobionej kalarepy jeszcze nie jadłam, ale warto spróbować
Alex_M 05.07.2013 10:39
fajna kalarepka
kokoszka
kokoszka 04.07.2013 21:38
tak jeszcze nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak