gorfy z bitą śmietaną i białą porzeczką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • mleko

    szklanka
  • mąka

    szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

  • bita śmietana

  • biała porzeczka

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać dobrze mikserem aż będzie gładkie. Do gofrownicy nalać troszkę oleju i nalać ciasto. Zostawić na 3-4 min. Jak ciasto będzie brązowe wyjąć. Posmarować bitą śmietaną i posypać białą porzeczką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Teresa19 29.11.2011 17:46
uwielbiam
Naatalia96 01.07.2011 13:27
super
Sylwia88 29.06.2011 11:55
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat