Golonka z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • czosnek w kostkach

  • sól

  • pieprz

  • Grill przyprawa pikantna Prymat

  • indyk

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonki dobrze czyścimy, suszymy, obsypujemy przyprawami, wkładamy w torebkę do pieczenia i wstawiamy na 24 h do lodówki.
Następnie pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (z termoobiegiem). Golonki są baaaardzo syte :)
Goloneczki zawsze podaję z duszonymi pieczarkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 23.04.2013 17:36
chyba takiej nie jadłam
ZEWA 01.07.2011 11:23
lubię takie jedzonko
kotlet 20.06.2011 18:39
rewelacja
Ewa104 29.01.2011 13:12
Oj, narobiłaś mi smaku tymi goloneczkami.
eduszo 03.01.2011 11:33
Pychotka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat