golonka w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    2 szt
  • seler

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • piwo

    1,2 l
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    4 ząbki
  • śmietana

    100 ml
  • mąka

    1 łyż
  • majeranek

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

golonki przyprawić i naszpikować czosnkiem. Zalać piwem i odstawić na 2 godz. Następnie wraz w ywarem przelac go garnka i gotowac ok 2 godz. Na 15 min przed końcem dołożyc warzywa pokrojone w słupki. Mięso wyjąć i obsmażyć na patelni. Wywar gotować i dodac mąkę i śmietanę. Gotować aż zgęstnieje i polac golonkę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.09.2012 10:21
chyba nie jadłam
Margo1 21.09.2012 10:21
chyba nie jadłam
IrenaM 26.01.2012 11:10
mo?e dzi? zrobi? tak? m??owi :)
ankaryba 19.06.2011 15:09
smaczne
Grażyna13 30.05.2011 11:59
Uwielbiam, robię nieco inaczej, ale efekt na pewno podobny :)
Magdalena1110 13.04.2011 07:25
lubię
ziutula 07.04.2011 18:16
smaczne pyszności....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat