Golonka w majeranku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo

    1 l
  • Majeranek suszony Prymat

    1 opakowanie
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    2 łyżeczki
  • oliwa

    50 ml
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • golonka

    4 w siatce
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek, majeranek, sól czosnkową i czarny mielony pieprz. Taką mieszaniną dobrze natrzeć umyte i osuszone golonki. Pozostawić w naczyniu, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 24 godziny.

Golonki przełożyć do garnka, zalać piwem i gotować na małym ogniu przez 1,5 godziny. Wyjąć, przestudzić, zdjąć z mięsa siatki i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC na 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 28.06.2012 09:38
Uwielbiam golonkę
kasienka23 15.04.2012 18:47
pyszna
Goya 26.03.2012 19:41
mniam
Ela15 27.09.2011 09:13
przepyszna
Jaheira11 01.09.2011 23:44
mniam pyszności
PaniMISIOWA 24.08.2011 09:13
wygląda smakowicie
Misiek1 15.08.2011 10:19
Super propozycja!
aguus 12.08.2011 23:09
oj.... chętnie bym zjadła taką golonkę:)
Nina7 07.08.2011 19:04
Takie mięsko to ja rozumiem....
Agnieszka_B 03.08.2011 22:15
Nie ma w tej golonce kości, a jest spory kawałek mięsa. W smaku nie różni się niczym. Ja kupuję tylko takie goloneczki!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat