Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
golonka wieprzowa
1 sztuka -
Liść laurowy suszony Prymat
2 liście -
pietruszka
1 sztuka -
marchew
1 sztuka -
cebula
1/2 sztuki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżeczka -
piwo
1/2 litra -
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku -
Czosnek suszony Prymat
1/2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Golonka pieczona w piekarniku
Kroki postępowania


Następnie dodajemy obrane warzywa sól, pieprz i przyprawę Kucharek. Gotujemy pod przykryciem przez około godzinę.


Dajemy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i pieczemy przez godzinę. W tym czasie od czasu do czasu polewamy mięso piwem.

Gotowe. Smacznego!
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)