Golonka pieczona w piekarniku

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 liście
  • pietruszka

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • piwo

    1/2 litra
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Golonka pieczona w piekarniku foto
Umytą golonkę zalewamy wodą, dodajemy ziela i liście laurowe. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2 - Golonka pieczona w piekarniku foto

Następnie dodajemy obrane warzywa sól, pieprz i przyprawę Kucharek. Gotujemy pod przykryciem przez około godzinę. 

Krok 3 - Golonka pieczona w piekarniku foto
Następnie wyciągamy golonkę, przekładamy na blaszkę, oprószamy solą, czosnkiem i papryką.
Krok 4 - Golonka pieczona w piekarniku foto

Dajemy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i pieczemy przez godzinę. W tym czasie od czasu do czasu polewamy mięso piwem.

Krok 5 - Golonka pieczona w piekarniku foto

Gotowe. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jacekfree 05.01.2018 16:21
zaje.... polecam przepis wiadomo czas gotowania zależy od mięsa ale.... mniam
adelajda 26.12.2013 11:57
goloneczka super !!!
mela25 12.12.2013 10:06
bardzo smakowite
Katarzyna59 25.11.2013 09:53
smaczna golonka
Zdzisław 18.10.2013 22:56
dla mnie pyszna golonka
Grazyna0211 03.05.2013 16:49
bardzo apetyczna ta golonka
olkaaa 27.04.2013 11:06
muszę spróbować
alaaa 25.04.2013 21:45
piękne golonko
owca441 14.04.2013 09:58
świetna)))
Wacław 27.01.2013 10:46
na takie mięsko z chęcią bym się wprosił !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat