Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa sztuka
cebula 1 duża
marchewka 1 duża
kapusta kiszona 50 dag
oliwa 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Golonkę najlepiej podawać z musztardą .

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona

Golonkę myjemy i osuszamy następnie smarujemy golonkę oliwą i na to wsmarowujemy słodką paprykę następnie zioła prowansalskie oraz pieprz i sól według własnego uznania i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę . Następnie obieramy cebulę i marchewką krojąc w drobne pasy lub kostki. Po wyciągnięciu golonki z lodówki smaruję blasze lub tackę olejem następnie układamy kapustę kiszoną na wylanym oleju dodajemy cebulę oraz marchewkę i kładziemy naszą golonkę . I wkładamy do piekarnika na ok. 1 godzinę i 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.01.2015 15:19
uwielbiam golonke
Motorek 02.01.2015 08:18
pyszne golonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak