Golonka jak afrodyzjak.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do zup

  • ocet balsamiczny

  • lubczyk

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
* 3 golonki z indyka
* 3 łyżki przyprawy do kurczaka pikantnej (ja użyłam Prymatu)
* 2 łyżki oleju
* 3 łyżki przyprawy do zup w płynie (u mnie Winiar)
* 2 duże gałązki lubczyku
* 2 łyżki octu balsamicznego
*
* jako dodatek u mnie młode ziemniaki z koperkiem i mizeria

Golonki umyć i osuszyć.Lubczyk opłukać, ew. podzielić na mniejsze gałązki.
Olej wymieszać z przyprawą do zup i octem balsamicznym.
Mięso natrzeć olejem, obficie posypać przyprawą do kurczaka pikantną.Ułożyć w pojemniczku,obłożyć lubczykiem.Przykryć i wstawić najlepiej na noc do lodówki.
Mięsko piec w rękawie przez ok.1 godzinę w temp.200 stopni.Ew. posolić do smaku,choć niekoniecznie.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka z dodatkiem rzodkiewki.Mizeria była z kefirem, aby było lżej na talerzu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 28.08.2013 09:28
cos pysznego !!!
adam1f 21.09.2012 00:34
dobra
misia53 28.12.2011 01:00
uwielbiam goloneczkę choć nie powinnam ani popatrzeć na ną...
SmacznaPyza 02.06.2011 10:36
bardzo lubię lubczyk więc coś dla mnie!
pawel6 31.05.2011 11:29
wygląda rewelacyjnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat