Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Golonka gotowana

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka
1 sztuka
kostka rosołowa
1 sztuka
marchew
4 sztuki
seler
1/2 sztuki
pietruszka
1 sztuka
cebula
1 sztuka
przyprawa do zup
do smaku
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
smalec
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka gotowana

Golonkę zalać wodą, zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać kostkę rosołową oraz obrane warzywa. Wywar przypraw kucharkiem, pieprzem oraz przyprawą do zup. Wszystko razem gotować ok. . 2,5 godziny.
Mięso wyjąć, posmarować smalcem, oprószyć tymiankiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec 15-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak