Golonka gotowana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1 sztuka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • marchew

    4 sztuki
  • seler

    1/2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • przyprawa do zup

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • smalec

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę zalać wodą, zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać kostkę rosołową oraz obrane warzywa. Wywar przypraw kucharkiem, pieprzem oraz przyprawą do zup. Wszystko razem gotować ok. . 2,5 godziny.
Mięso wyjąć, posmarować smalcem, oprószyć tymiankiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec 15-25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat