Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka duszona z cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
olej roślinny 5 łyżek
bulion 1 szklanka
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka duszona z cebulką

Golonkę obmyć, okroić mięso z kości i pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię na rozgrzany olej. W międzyczasie pokroić cebulkę w piórka i czosnek w drobną kostkę. Wrzucić do golonki, zeszklić. Podlać wszystko bulionem i dusić pod przykryciem 45min, w międzyczasie podlewając wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

11.03.2013 17:28
pyszna goloneczka :) oj nabrałam na nią ochoty ;)
MAR3STA 05.02.2013 17:35
wygląda znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak