gołe gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    1
  • ryż

    1 szklanka
  • kasza manna

    1 szklanka
  • jajko

    4
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kapusta

    1 świeża
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę smażyć na tłuszczu i wymieszać z mięsem, kapustę poszatkowaną, ryżem i kaszą i jajkami i przyprawiamy (wszystko na surowo). formować kotleciki i smażyć z obu stron na patelni. w ty czasie zagotować litr wody z rosołkiem i łyżkę przecieru pomidorowego. zalać kotleciki wcześniej ułożone w garnku. gotować jedną godzinę (aż wypiją wodę). dobrze smakują z sosem pieczarkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rogalik 22.08.2011 17:34
lubię
irenka 28.03.2011 21:37
ciekawy przepis
Jaheira11 21.09.2010 18:43
super:)
Kate131 04.09.2010 07:59
fajna nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat