Przepis i sposób przygotowania na: Gołabkowe pulpeciki
Ryż gotować 10 minut w lekko osolonej wodzie-wystudzić.
Kapustę drobno posiekać, obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej,cebule drobno pokroić.
Wymieszać warzywa z ryżem i mięsem. Doprawić do smaku.Dodać jajka i kaszę manną
Całość dokładnie wymieszać(masa ma być klejąca,w razie potrzeby podsypać kaszy).
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju.
Mokrymi rekoma formować pulpety i kłaść na patelnie,delikatnie obsmażyć z każdej strony.
W garnku zagotować wodę z przecierem pomidorowym,delikatnie wrzucać do garnka obsmażone pulpety.
Gotować 30 minut pod przykryciem na małym ogniu.
na koniec doprawić całość(ja nie zagęszczałam sosu,lekko go zredukowałam)
podawać gorące
SMACZNEGO