Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabkowe pulpeciki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 0.5 kg
kapusta pekińska 80 dkg
ryż 10 dkg
cebula 1 sztuka
kasza manna 3-4 łyżki
jajko 2-3 sztuki
sól do smaku
pieprz świeżo mielony Prymat do smaku
przecier pomidorowy 200 ml
marchew 2 sztuki
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabkowe pulpeciki

Wykonanie



Ryż gotować 10 minut w lekko osolonej wodzie-wystudzić.
Kapustę drobno posiekać, obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej,cebule drobno pokroić.
Wymieszać warzywa z ryżem i mięsem. Doprawić do smaku.Dodać jajka i kaszę manną
Całość dokładnie wymieszać(masa ma być klejąca,w razie potrzeby podsypać kaszy).
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju.
Mokrymi rekoma formować pulpety i kłaść na patelnie,delikatnie obsmażyć z każdej strony.
W garnku zagotować wodę z przecierem pomidorowym,delikatnie wrzucać do garnka obsmażone pulpety.
Gotować 30 minut pod przykryciem na małym ogniu.
na koniec doprawić całość(ja nie zagęszczałam sosu,lekko go zredukowałam)


podawać gorące

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 17.10.2013 08:39
bardzo smaczne
Katarzyna40 13.03.2013 21:44
świetny pomysł!! zapisuje!
beniaminek 12.03.2013 22:19
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak