gołąbki z włoskiej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    do smaku
  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście kapusty spażamy . Mięso mielone łączymy z ryżem, startą cebulą i dobrze przyprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy gołąbki i dusimy jeszcze zalewając bulionem przez ok. 25 min.Na koniec dodajemy koncentrat i zabielamy śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 27.01.2013 08:16
łał mam na nie ochotę;)
Emilia21 06.10.2011 15:44
wypróbowałam pycha
Emilia21 06.10.2011 15:44
wypróbowałam pycha
Emilia21 21.08.2011 09:37
super
IKrakowianka 27.01.2011 23:20
Bardzo lubię takie gołąbki
Emilia22 24.01.2011 15:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat