Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z włoskiej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
mięso mielone wołowe 0,5 kg
sól 3 łyżeczki
pieprz 3 łyżeczki
żółtko jajek 2
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
koperek świeży 1 natka
śmietana 18 proc 5 łyżek
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z włoskiej kapusty

Na początku gotujemy główkę kapusty przez około 30 min w zależności od wielkości,następnie wrzucamy we wrzącą wodę ryż i również gotujemy go przez 10 min. Mięso mielone wkładamy do miski, wrzucamy masło, sól, pieprz, żółtka i ugotowany, wystudzony ryż. Potem ugotowane liście kapusty uzupełniamy zrobionym farszem z mięsa. Układamy je w dużym garnku, podlewamy wodą i dusimy przez 40 min. Dodatkowo można zrobić sos do gołąbków z koncentratu pomidorowego, koperku i śmietany oraz wody przegotowanej. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 13.04.2013 19:55
goląbki super
Luki 13.04.2013 19:51
ale mam teraz smaka na gołąbki
kecaj0075 13.04.2013 19:11
tak tak nada bo dzisiaj mi się tak gotowała:) Tylko że zależy jaką się kupi bo młodą kapustę krócej się gotuje:)
Konczi 13.04.2013 17:28
lubie gołabki jednak czy obgotowana przez 30 minut kapusta nada się do zawijania ???
Krzysztof15 13.04.2013 17:24
lubie takie
miki47 13.04.2013 16:39
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak