Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z sosem pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula 3 Szt
ryż 100 g
przecier pomidorowy 22 Szkl
bulion warzywny 2 Szkl
sól
pieprz
bazylia
tymianek
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Kminek mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z sosem pomidorowym

Z kapusty wycinamy głąb. Wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, przykrywamy i zaparzamy. Po kolei ściągamy po jednym liściu. Następnie usuwamy twarde części z liści.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na trzech łyżkach oleju. Ryż gotujemy na pół twardo i również dodajemy do miêsa. Środek kapusty, pozostały po zdjęciu liści drobno szatkujemy i przekładamy do mięsa,. Przyprawiamy i mieszamy dokładnie. Na każdy liść kapusty dajemy porcję farszu i zawijamy. Układamy w rondlu wyłożonym liśćmi. Przecier mieszamy z bulionem, doprawiamy solą, pieprzem, papryką, bazylią, tymiankiem i czosnkiem. Sosem zalewamy gołąbki i dusimy pod przykryciem około godziny. Podajemy z sosem.
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 13.08.2016 17:49
uwielbiam golabeczki:-)
Diana Rusiłowicz 03.08.2016 01:02
Uwielbiam ;)
Motorek 20.07.2016 09:57
pyszne gołąbki
jagoda5913 19.07.2016 22:41
pyszne gołąbki
Madzai 19.07.2016 21:59
Uwielbiam :)
dodi 19.07.2016 20:24
takie uwielbiam
Anna169Hosz 19.07.2016 18:34
Bardzo lubię.
Bernadeta1 19.07.2016 17:43
moje ulubione jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak