Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska
mięso mielone 1,2 kg
pieczarki 1/2 kg
ryż 2 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
cebule 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami

Kapustę włoską sparzamy i odcinamy liście . Pieczarki myjemy siekamy wraz z cebulą i podsmażamy na oliwie . Ryż gotujemy . Do misy z mięsem wbijamy jajko dodajemy ryż i cebulę z pieczarkami dobrze wyrabiamy masę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem . Na każdy liść kładziemy łyżką farsz i zawijamy liść . Układamy ciasno w garnku i zalewamy woda , gotujemy na wolnym ogniu do miękkości . Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.02.2014 20:32
pyszne gołąbki
Bernadeta1 09.05.2013 00:39
bardzo smaczne
Botwinka 20.10.2012 14:22
super
reniatka 19.10.2012 17:33
fajne połączenie
Wafelek2601 22.08.2012 09:13
Pyszne
V_kuchareczka 21.08.2012 09:12
ciekawy przepis
EWI 21.08.2012 08:54
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak