Gołąbki z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

  • mięso mielone

    1,2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • ryż

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • cebule

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę włoską sparzamy i odcinamy liście . Pieczarki myjemy siekamy wraz z cebulą i podsmażamy na oliwie . Ryż gotujemy . Do misy z mięsem wbijamy jajko dodajemy ryż i cebulę z pieczarkami dobrze wyrabiamy masę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem . Na każdy liść kładziemy łyżką farsz i zawijamy liść . Układamy ciasno w garnku i zalewamy woda , gotujemy na wolnym ogniu do miękkości . Podajemy z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 09.02.2014 20:32
pyszne gołąbki
Bernadeta1 09.05.2013 00:39
bardzo smaczne
Botwinka 20.10.2012 14:22
super
reniatka 19.10.2012 17:33
fajne połączenie
Wafelek2601 22.08.2012 09:13
Pyszne
V_kuchareczka 21.08.2012 09:12
ciekawy przepis
EWI 21.08.2012 08:54
muszę zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat