Gołąbki z nadzieniem mięsno-ziemniaczanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • mięso mielone wieprzowe

    1/2 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • kapusta włoska

    1 główka
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do formy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołąbki z  nadzieniem mięsno-ziemniaczanym  foto
Wykonanie:
Z kapusty wyjąć głąby, po czym zaparzyć w osolonym wrzątku i odstawić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć sok. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na tłuszczu.
Krok 2 - Gołąbki z  nadzieniem mięsno-ziemniaczanym  foto
Do ziemniaków dodać zmielone mięso i cebulę. Następnie przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Gołąbki z  nadzieniem mięsno-ziemniaczanym  foto
Na przygotowane liście kapusty nakładać farsz i formować gołąbki.
Krok 4 - Gołąbki z  nadzieniem mięsno-ziemniaczanym  foto
Układać w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem, posolić do smaku i upiec w piekarniku do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 11.09.2015 10:52
pyszne danie obiadowe..
Damiano 11.09.2015 09:48
pyszne gołąbki
Madzai 11.09.2015 08:43
Ciekawe :) z ziemniaczkami jeszcze nie próbowałam
Habibi 11.09.2015 01:33
Czasami robię z ziemniaczkami :)
Janina 10.09.2015 20:10
Takich jeszcze nie robiłam;)
halina17 10.09.2015 19:50
Z takim farszem nie jadłam gołąbków.
pajbek 10.09.2015 19:23
Gołąbki to ja lubię :-)
kuchcik89 10.09.2015 19:22
ciekawe nadzienie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat