Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z nadzieniem mięsno-ziemniaczanym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula biała 2 szt
kapusta włoska 1 główka
tłuszcz 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z nadzieniem mięsno-ziemniaczanym

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z kapusty wyjąć głąby, po czym zaparzyć w osolonym wrzątku i odstawić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć sok. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na tłuszczu.
Krok 1 - Gołąbki z  nadzieniem mięsno-ziemniaczanym  foto
2
Do ziemniaków dodać zmielone mięso i cebulę. Następnie przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Gołąbki z  nadzieniem mięsno-ziemniaczanym  foto
3
Na przygotowane liście kapusty nakładać farsz i formować gołąbki.
Krok 3 - Gołąbki z  nadzieniem mięsno-ziemniaczanym  foto
4
Układać w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem, posolić do smaku i upiec w piekarniku do miękkości.
Krok 4 - Gołąbki z  nadzieniem mięsno-ziemniaczanym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.09.2015 10:52
pyszne danie obiadowe..
Damiano
Damiano 11.09.2015 09:48
pyszne gołąbki
Madzai 11.09.2015 08:43
Ciekawe :) z ziemniaczkami jeszcze nie próbowałam
Habibi 11.09.2015 01:33
Czasami robię z ziemniaczkami :)
Janina 10.09.2015 20:10
Takich jeszcze nie robiłam;)
halina17 10.09.2015 19:50
Z takim farszem nie jadłam gołąbków.
pajbek 10.09.2015 19:23
Gołąbki to ja lubię :-)
kuchcik89 10.09.2015 19:22
ciekawe nadzienie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak