Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszy gryczanej

5.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Przepis na gołąbki z kaszy gryczanej, sera białego i cebulki. Gołąbki są duszone w bulionie. Można je podać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Składniki:

liście kapusty
kilka sztuk
kasza gryczana
2 szklanki
ser biały
25 dag
cebula
1 sztuka
olej
3 łyżki
bulion
1 szklanka
jajko
2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszy gryczanej

Przepis na bezmięsne gołąbki z kaszy gryczanej i białego sera. Pyszna wersja gołąbków, które podaj z sosem z grzybów leśnych. Gołąbki z kaszy gryczanej to smaczna odmiana od gołąbków z farszem z mięsa mielonego. 

Kasze gotujemy na sypko, studzimy. Dodajemy roztarty ser biały, jajka, cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Obgotowane liście nadziewamy farszem gryczano-serowym. Gołąbki zapiekamy w piekarniku z pozostałym tłuszczem, podlewając bulionem.

Więcej przepisów na pyszne gołąbki znajdziesz pod linkami:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak