Gołąbki z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    70 dkg
  • kasza

    1 woreczek
  • cebula

  • jajko

  • kapusta

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • pieprz

    5 ziaren
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • kostka mięsna

  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso dajemy do garnka z wodą i gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim, ziarenkami pieprzu. Pod koniec doprawiamy kucharkiem. Wyciągamy, chłodzimy i mielimy razem obraną cebulką. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Z kapusty odrywamy liście i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do zmielonego mięsa z cebulką dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowaną kaszą. Mieszamy. Na ugotowane liście kapusty dajemy farsz i zwijamy. SOS; 3/4 litra wody wlewamy do garnka dodajemy kostkę mięsną i gotujemy. Jak będzie się gotować dodajemy przecier i mieszamy. Zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku. Przygotowanym sosem polewamy gołąbki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 01.01.2014 17:49
najczęściej robię je z ryżem ale z kaszą też, są pyszne :)
caralajna 06.10.2013 08:28
pyszne :)
Dorian 20.07.2013 22:34
to bedzie pyszny obiad
Pani Domu 26.04.2013 13:31
ależ nabrałam ochoty..
IZABELA29 11.10.2012 09:07
jedna taka kasza a jak zmienia smak gołabków
ben-ka 08.10.2012 09:41
bardzo dawno takich nie robiłam.
malaczarna23 26.09.2012 09:40
pyszne
RenataZ-et 07.09.2012 21:50
Wypróbuję
MagdaXXX 22.08.2012 19:16
z kaszą nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat