Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
kasza 1 woreczek
cebula
jajko
kapusta
Liść laurowy suszony Prymat 2
pieprz 5 ziaren
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
kostka mięsna
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą

Umyte mięso dajemy do garnka z wodą i gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim, ziarenkami pieprzu. Pod koniec doprawiamy kucharkiem. Wyciągamy, chłodzimy i mielimy razem obraną cebulką. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Z kapusty odrywamy liście i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do zmielonego mięsa z cebulką dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowaną kaszą. Mieszamy. Na ugotowane liście kapusty dajemy farsz i zwijamy. SOS; 3/4 litra wody wlewamy do garnka dodajemy kostkę mięsną i gotujemy. Jak będzie się gotować dodajemy przecier i mieszamy. Zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku. Przygotowanym sosem polewamy gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.01.2014 17:49
najczęściej robię je z ryżem ale z kaszą też, są pyszne :)
caralajna 06.10.2013 08:28
pyszne :)
Dorian 20.07.2013 22:34
to bedzie pyszny obiad
Pani Domu 26.04.2013 13:31
ależ nabrałam ochoty..
IZABELA29 11.10.2012 09:07
jedna taka kasza a jak zmienia smak gołabków
ben-ka 08.10.2012 09:41
bardzo dawno takich nie robiłam.
malaczarna23 26.09.2012 09:40
pyszne
RenataZ-et 07.09.2012 21:50
Wypróbuję
MagdaXXX 22.08.2012 19:16
z kaszą nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak