GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    700 gram
  • kapusta pekińska

    2 szt
  • ryż

    200 gram
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • woda

    2 szklanki
  • sól

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić,cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu pod koniec dodać posiekany czosnek.Ryż ugotować o osolonej wodzie na pół twardo.Z mięsa,ryżu i cebuli z czosnkiem zrobić farsz,wszystko dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem.Od kapusty oddzielić liście i blanszować w wrzątku ok 3 minuty.Zawijać porcje farszu w liście kapusty pekińskiej i ciasno układać w garnku.Rozpuścić w 2 szklankach wody przyprawę do dań i podlać gołąbki,dusić na wolnym ogniu ok 1 godzinę od zagotowania.Można podawać z sosem pomidorowym.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 31.07.2013 09:32
nie robiłam jeszcze z kapusty pekińskiej- fajna wersja
m1monika 09.05.2013 10:47
smaczne :-)
kate.500 28.03.2013 19:40
pyszne golabeczki
Łukasz15 11.09.2012 19:24
Pyszne
Papryczka 04.06.2012 21:38
super pomysł
Wacław 20.01.2012 09:39
z pekińskiej jeszcze nie jadłem !
gacopierz23 04.01.2012 10:24
nasze ulubione danie, muszę spróbować z pekińską
Jaheira11 21.12.2011 16:42
lubię gołąbki
olkaaa 18.12.2011 11:57
extra
Mariusz10 06.12.2011 22:01
znakomite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat