Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki wieprzowo - wołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

łopatka wieprzowa 700 gram
wołowina 700 gram
cebula 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
kapusta biała 1 duża główka

sos

woda 3 szklanki
kostka rosołowa 1,5
koncentrat pomidorowy słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki wieprzowo - wołowe

Kroki postępowania

1
Łopatkę, wołowinę oraz obraną cebulę mielimy na mielone w maszynce do mielenia mięs.
Krok 1 - Gołąbki wieprzowo - wołowe foto
2
Następnie do mięsa dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Krok 2 - Gołąbki wieprzowo - wołowe foto
3
Kapustę sparzamy i dzielimy na pojedyncze liście.
Krok 3 - Gołąbki wieprzowo - wołowe foto
4
Na każdy liść kapusty nakładamy porcję mięsa i zawijamy na "gołąbki".
Krok 4 - Gołąbki wieprzowo - wołowe foto
5
Gołąbki spinamy wykałaczką lub związujemy nitką.
Krok 5 - Gołąbki wieprzowo - wołowe foto
6
Sos: Wodę z dodatkiem kostki rosołowej i koncentratu doprowadzamy do wrzenia. W sosie układamy gołąbki i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do momentu, aż kapusta będzie miękka. Gołąbki wykładamy na talerz (usuwając wcześniej nitkę lub wykałaczkę) i polewamy sosem, w którym się dusiły.
Krok 6 - Gołąbki wieprzowo - wołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.07.2016 17:13
Lubię gołąbki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak