Gołąbki w kapuście włoskiej.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt.
  • mięso mielone

    0,75 kg
  • jajko

    1 szt.
  • sólpieprz

    do smaku
  • przyprawa do potraw

    do smaku
  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę włoską sparzyć wrzątkiem,można wyciąć grube łodygi.
Mięso mielone wymieszać z zimnym ugotowanym ryżem,dodać jajko i przyprawy.
Z farszu formować kule,zawijać w liście,obsmażyć na tłuszczu i albo dusić albo włożyć do naczynia żaroodpornego i upiec w zależności jakie bardziej lubimy.
Smacznego!
Ja osobiście wolę gołąbki pieczone,bez sosu:)a najbardziej takie odsmażone na maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 04.12.2013 08:38
bardzo lubię gołąbki i też często robię w takiej kapuście
Łukasz15 04.08.2013 10:35
Bardzo lubię gołąbki
Grażyna13 07.05.2013 18:50
Pycha, moje smaki :)
Motorek 06.05.2013 09:09
uwielbiam gołąbki
IZABELA29 07.03.2013 07:01
czasami warto zrobić ,zazwyczaj robię ze zwykłej
Marzena34 05.01.2013 14:04
noje ulubione
Wafelek2601 26.12.2012 19:30
Pyszne
misia53 06.08.2012 20:51
no właśnie ...dawno nie robiłam a włoska już jest wystarczająco duża na gołąbki
jeta72 31.05.2012 11:23
uwielbiam :-)
IZABELA29 01.05.2012 09:32
juz dawno nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat