Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki jęczmienne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 głowka
mięso mielone 1/2 kg
płatki jęczmienne 1/2 szklanki
cebula biała 1 szt.
tłuszcz 1 łyżka
masło 1/2 kostki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki jęczmienne

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Sparzyć liście kapusty i ściąć grube nerwy liściowe. Płatki jęczmienne zalać szklanką wrzącej wody, zagotować i pozostawić pod przykryciem kilka minut.
Krok 1 - Gołąbki jęczmienne foto
2
Podsmażyć cebulę i dodać do mięsa razem z płatkami.
Krok 2 - Gołąbki jęczmienne foto
3
Masę dokładnie wyrobić, doprawić do smaku i rozłożyć na liściach kapusty i zawinąć.
Krok 3 - Gołąbki jęczmienne foto
4
Ułożyć gołąbki w naczyniu żaroodpornym, posypać wiórkami masła z odrobiną soli. .
Krok 4 - Gołąbki jęczmienne foto
5
Zapiec w piekarniku około 1 godzinę
Krok 5 - Gołąbki jęczmienne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak