gołabki inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    70 dkg
  • mięso mielone

    1 kg
  • kasza manna

    1 szkl
  • czosnek

    5 ząbków
  • jajko

    3
  • woda

    3,5 szkl
  • rosołki

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    3 łyżeczki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystko oprócz przecieru rosołków i wody wymieszać( kapuste zetrzeć na tarce) formować kotlety panierować w mące i smażyć. Sos z reszty składników przygotować zalewe zalać gołabki dusić w piekarniku ok. 20-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 08.09.2011 15:51
pyszne są takie gołąbki
eli82 23.11.2010 19:57
pychotka
traktorek 23.11.2010 16:14
pyszne
eduszo 22.11.2010 11:11
Lubie te gołąbki choć robie nieco inaczej.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat