Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki fasolowo-mięsno-warzywne

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka 6 łyżek
marchew 1 mała szt.
ryż 1/2 szklanki
mięso mielone wieprzowe 20 dkg
liście kapusty białej 8 szt.
cebula 1 szt.
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
smalec 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki fasolowo-mięsno-warzywne

Kroki postępowania

1
Fasolkę białą perłową ,namoczyć około 1 godziny i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.Odcedzić.Dodać do niej kurkumę i startą na drobnych oczkach marchew.Wymieszać.
Krok 1 - Gołąbki fasolowo-mięsno-warzywne foto
2
Ryż ugotować w niewielkiej ilości wody również do miękkości.
Na rozgrzanym smalcu podsmażyć posiekaną cebulę,dodać mięso mielone.Przyprawić kucharkiem i pieprzem,dodać paprykę słodką.Wszystkie składniki wymieszać i chwilę podsmażyć.
Dodać ugotowany ryż,wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Gołąbki fasolowo-mięsno-warzywne foto
3
Liście z kapusty białej sparzyć i usunąć tzw. nerwy.
Na każdy liść nałożyć porcję farszu z fasoli z marchewką i porcję farszu mięsno-ryżowego.
Boki liścia zawinąć aby zakryć farsz.
Gołąbki ułożyć w garnku z 3/4 szklanki wody.
Dusić 30 minut pod przykryciem.
Krok 3 - Gołąbki fasolowo-mięsno-warzywne foto
4
Gołąbki podawać na gorąco.Można polać sosem pomidorowym.
Krok 4 - Gołąbki fasolowo-mięsno-warzywne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 09.06.2017 17:05
super pomysł, pycha
MAR3STA 22.01.2016 20:57
fajne połączenie zarówno dla smakoszy mięsa jak i fasolki
ppaulina 24.08.2014 12:42
ciekawy pomysł na gołabki
mirosława4 10.05.2014 22:10
prezentują się smakowicie
Laila2786 27.04.2014 23:51
super się prezentują
mirosława4 27.03.2014 10:55
zjadłabym dawno nie robiłam :)
ben-ka 12.03.2014 13:51
Dla mnie to coś nowego,bardzo apetyczne są te gołąbki.
Katarzyna/kate1980 10.03.2014 21:39
nigdy takich nie robiłam kiedyś muszę wypróbować przepis
caralajna 07.03.2014 18:44
fajnie wyglądają w przekroju
Kejti 05.03.2014 09:10
Ciekawy przepis,takich jeszcze nie jadłam :-)
Motorek 27.02.2014 09:21
bardzo dobre
migotka28 25.02.2014 22:36
fajnie nadziane te gołąbeczki
barbara11561 23.02.2014 11:48
Super kombinacja-pyszne:)
Ada-Gaba 20.02.2014 19:51
bardzo ciekawe połączenie smaków
IZABELA29 18.02.2014 09:41
świetne te gołąbki
romanrafal
romanrafal 13.02.2014 14:16
podoba mi się,świetne gołąbeczki
Alex_M 12.02.2014 15:01
świetny pomysł!
Poison1988 12.02.2014 13:08
Świetna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. W przekroju wyglądają cudownie :)
fotoviderek 12.02.2014 07:28
Super pomysł :)
adelajda 12.02.2014 06:09
smakowicie wyglądają :)
EWI 11.02.2014 22:38
ciekawy pomysł, muszę spróbować
probofka 11.02.2014 22:12
wyglądają przepysznie
gibli 11.02.2014 21:24
smaczne))))))))))))
agnieszka131919 11.02.2014 21:20
fajny pomysł, takich jeszcze nie jadłam
Sroczka 11.02.2014 21:18
Jak pysznie wyglądają te gołąbki, zjadłabym jednego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak