Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

mięso mielone wieprzowe 1 kg
kapusta biała 1 kg
ryż 1 szklanka
kasza gryczana 1/2 szklanki
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
kasza manna 1 szklanka
jaja 3
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
Czosnek suszony Prymat

bulion pomidorowy

woda zimna 2,5 litr
kostka rosołowa 8
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
śmietana 12% 4 łyżki
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
mąka pszenna 1 łyżka

dodatki

Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę poszatkować, można przelać wrzątkiem żeby zmiękła. Dodać mięso mielone, ryż, kaszę gryczaną, kaszę jęczmienną, kaszę manne, jajka oraz przyprawy. Zarobić małe kulki, następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.
Wodę zagotować, dodać kostki rosołowe. Koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną i mąką. Dodać do bulionu, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną kucharek, solą i pieprzem.
Gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C i piec około 1 i pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak