gołąbki bez zawijania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • ryż

    300 gram
  • kapusta

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • majranek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso cebulę kapustę mielimy maszynką, dodajemy do tego nie ugotowany ryż majeranek, jajka, bułkę tartą (tyle aby gołąbki ładnie się formowały) sól, pieprz. (soli i pieprzu około po łyżce)

Formujemy gołąbki, podsmażamy je lekko na patelni a następnie wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy pod przykryciem przez około 40 minut.

Podajemy np z sosem pomidorowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 29.03.2012 22:42
ciekawa metoda przyrządzania
Izabela/bella81 29.03.2012 00:09
lubię takie gołąbki, ale ja gotuję/duszę w wodzie z koncentratem pomidorowym lub ketchupem :)
smakowita 22.03.2012 22:45
na pewno smaczne
bursztynek 21.03.2012 21:10
ciekawy pomysł
Krystyna32 16.03.2012 10:12
pycha
Rogalik 14.03.2012 18:32
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat