Gołabki Ani

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 sztuka
  • ryż

    1/2 kg
  • mięso mielone

    1 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

  • sól

  • pieprz

  • ketchup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołabki Ani foto
Przygotowujemy farsz. Ryż parzymy w przygotowanym bulionie, doprawiamy. Dodajemy surowe mięso mielone.
Krok 2 - Gołabki Ani foto
Dodajemy podsmażone pieczarki, cebulę, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Gołabki Ani foto
Kapustę gotujemy, oddzielamy liście i w każdy zawijamy farsz. Gołąbki układamy ciasno w naczyniu do zapiekania, obkładamy wiórkami masła.
Krok 4 - Gołabki Ani foto
Gołąbki polewamy pikantnym ketchupem i zapiekamy w 180 stopniach 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna146 22.11.2011 07:20
z pieczarkami jeszcze nie jadłam, ale muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat